Biografia CAT

David Bozzo es un compositor y orquestador de Sant Cugat del Vallès (Barcelona, Espanya), nascut al 1980.

Va realitzar part dels seus estudis a Barcelona al Conservatori Municipal de Música de Barcelona amb els compositors Xavier Boliart, Carles Guinovart i Albert Sardà entre d’altres. També va estudiar al Conservatori Superior de Música de Castelló (València, Espanya) amb els compositors Ferrer Ferran, Claudia Montero, César Cano i Emilio Calandín entre d’altres. També ha estudiat violí amb els violinistes Francesc Guarné, Iwona Burzyñska i Eduard Arnau.

Ha desenvolupat una carrera freelance amb estrenes a diversos països. El seu catàleg d’obres inclou música per a instrument sol i de cambra així com música simfònica (amb i sense solista) i música incidental per a teatre. Ha rebut encàrrecs de músics de prestigi com la flautista Patricia de No, Orquestra Simfònica Sant Cugat, Banda Municipal de Música de Palma de Mallorca (actualment Simfovents Palma), The Angel Orchestra i el London City Quartet entre d’altres.

Dintre del seu catàleg d’obres, David Bozzo en destaca Adagio i Fuga per a violí i piano (2012) estrenada al Regne Unit i Espanya i interpretada en diverses ocasions, un Concert per a Violí (2013) estrenat al 2015 a St. James’s Church Piccadilly pel violinista Francisco Jimeno amb l’orquestra Philharmonia Britannica dirigida per Peter Fender, Pendus per a violí i banda (2015) encarregada per la Banda Municipal de Música de Palma de Mallorca i interpretada en diverses ocasions, Légende n.1 (2019) encarregada per l’Orquestra Simfònica Sant Cugat, Preludi i Fuga per a flauta i piano (2022) encarregada per la flautista Patricia de No i estrenada dintre de l’11è cicle de concerts Els Teus Clàssics organitzat per l’Associació Joan Manén, i la música per l’obra de teatre La Vida en un Tren (2018) escrita per Víctor Alexandre per a la celebració del centenari de l’arribada del tren a la ciutat natal de David Bozzo. Tota la informació sobre el seu catàleg d’obres es pot trobar a la seva pàgina web.

Diverses de les seves obres han sigut publicades per Clivis Publicacions i Brotons & Mercadal Edicions Musicals. A més, es poden trobar 2 àlbums amb gravacions de la seva música a Spotify: Un amb les seves obres per a violí sol, gravat pel violinista Francisco Jimeno al 2014; l’altre es va gravar al 2018 pel London City Quartet amb dos quartets de corda, encarregats pel Billroth String Quartet al 2011 i el London City Quartet al 2017 respectivament.

David Bozzo combina la seva carrera de composició amb l’ensenyament instrumental. Ha estat donant classes a acadèmies i de forma privada des de 2003, i actualment és professor de violí i piano a l’escola European International School of Barcelona, on també organitza els exàmens del Trintiy College of London, acompanya amb el piano als seus alumnes durant els exàmens i audicions. També ha escrit música pel cor d’alumnes de l’escola; recentment per a la celebració del 25 aniversari del centre ha escrit i orquestrat música per a orquestra simfònica, cor infantil i ballet.